Over Sayma

Teambouwer,trainer, spreker

Sayma is doortastend en doelgericht. Ze stuurt altijd op harmonie, maar gaat een goede discussie of confrontatie niet uit de weg. Ze is kritisch, scherp, soms een beetje grappig, maar vooral empathisch. Ze weet zware onderwerpen aan de orde te stellen door het licht te houden. Ze weet scherpte aan te brengen in een gesprek, zonder de relatie op het spel te zetten. Sayma is ontwapenend en oprecht en heeft met deze eigenschap al veel deuren weten te openen.

Door haar eigen ervaring als teammanager, leider en onderneemster weet ze waar leiders, teams en ondernemers tegenaan lopen en behoefte aan hebben. Hierdoor kan zij hen nog beter begeleiden.

Ze begeleidt teams, leiders en ondernemers. Om met een succesvolle samenwerking in het team en goed leiderschap te groeien als bedrijf of organisatie.

Invloed

De rode draad in haar werk is de invloed van mensen op elkaar. In eerste instantie tussen kind en ouder (Sayma is opgeleid tot sociaal pedagoog) en vanaf haar eerste baan ook binnen teams en organisaties. Zo ontdekte zij dat leiderschap en ouderschap veel met elkaar gemeen hebben.

In organisaties waar onvrede heerst en teams waarin mensen tegenover elkaar staan weet zij partijen te verbinden. Sayma weet snel waar de schoen wringt en streeft ernaar iedereen zoveel mogelijk zeggenschap in het herstelproces te laten hebben. Dus niet alleen de ‘eliteclubjes’, maar ook die ene stille collega of de collega met spannende meningen.

De vraag is altijd: hoe kunnen we de diversiteit aan kwaliteiten van mensen op zo’n manier combineren dat ze elkaar aanvullen en compleet zijn? Het loont om te investeren in personeelsbehoud en niet alleen om aandacht te besteden aan het werven van nieuwe aanwas

“Naast ondernemer ben ik ook vooral moeder van twee prachtige zoons. Voor ons is ‘samen beleven’ enorm belangrijk. Door samen reizen te maken bijvoorbeeld. Onze oudste zoon heeft de spierziekte Duchenne. Hij leert ons om in het moment te leven omdat je nooit weet wanneer het niet meer kan. Onze jongste zoon is vooral heel erg zichzelf. Dat bewonder ik enorm.

Zelf heb ik geleerd dat ik mensen om mij heen nodig heb die precies kunnen wat ik niet goed kan. Ik koos een partner die veel beter is in het uiten van emoties en omring mij met vrienden met meer structuur. Zij leren mij veel. Ik leer teams om hetzelfde te doen onderling. Om geen angst te hebben voor het onbekende en dat we dit juist nodig hebben om van elkaar te leren.

Door de jaren heen heb ik ervaren hoe belangrijk leiderschap hierbij is: je kunt wel de juiste mensen bij elkaar brengen, maar zonder het juiste leiderschap kom je niet verder. Daarom richt ik mij op teamontwikkeling dóór leiderschapsontwikkeling.

Leiderschap gaat niet om ego. Het gaat als leider niet om jou, maar om wat je teweegbrengt en wat je nalaat als je vertrekt.

Precies zoals bij het ouderschap.

Ik ben gericht op het effect van kleine stappen. Juist die geven iemand de kracht om de volgende dag iets te veranderen.”

Samenwerken?

Wil jij Sayma inzetten voor een teamtraject, boeken als spreker of je aansluiten bij de community voor leiders? Neem dan contact op.