Inspiratie & Blogs

Een groep of een team?

Zet een aantal mensen bij elkaar en je hebt een team. Toch? Of toch niet? Zo werkt het niet inderdaad. Een team vraagt om meer dan dat. Een team werkt samen, kent elkaar en werkt aan een gezamenlijk doel.

leer meer
Wat maakt een team succesvol?

Wat maakt een team een succesvol team? In een succesvol team is groei mogelijk. Groei voor het bedrijf, de organisatie en de teamleden. Een succesvol team boekt resultaten, optimaliseert & vernieuwt. Niet altijd tegelijk, maar de ingrediënten zijn er. Hoe kan het dat dit in bepaalde teams niet goed is? Hoe kan het dat afgesproken … Wat maakt een team succesvol? Lees verder »

leer meer
Kies niet jouw kopie in een samenwerking

Van nature zijn we geneigd om ons te omringen met mensen die ‘veilig’ voelen. Dit zijn mensen die op een bepaalde manier op ons lijken. Waar we ons in kunnen herkennen. In een samenwerking is dit niet per se de meest beste optie.

leer meer
Jouw unieke combinatie van kwaliteiten

Elk mens wordt geboren met zijn of haar unieke combinatie van kwaliteiten. Zie het als iets waar je een aanleg voor hebt, een persoonskenmerk. Voor iedereen is het iets anders wat hij of zij goed kan. En dat betekent dus ook dat iedereen talenten en kwaliteiten heeft. Wat zijn jouw kwaliteiten?

leer meer
Een confrontatie met een ander

In de ander zie jij jezelf, ook als het spannend wordt. Mensen zijn relationele wezens, wij worden gedreven door samen leven. Met anderen dus. Contact hebben, een relatie aangaan en samenwerken. Wij kunnen alleen bestaan en tot onszelf komen in relatie met anderen. Als je dit leert begrijpen ga je het contact met anderen op een andere manier bekijken.

leer meer
7 tips voor onderhandelen, een andere blik

Een spannend onderwerp. Niet voor iedereen natuurlijk, maar voor veel mensen wel. En als je denkt dat onderhandelen alleen tijdens een sollicitatiegesprek nodig is, dan heb je het mis. Op verschillende momenten in jouw loopbaan zul je moeten onderhandelen. Dit kan ook wanneer je al een baan hebt. Wat maakt een onderhandeling succesvol? En hoe kun je dit goed voorbereiden? Ik geef je 7 tips.

leer meer
Een carrièreswitch? Lees eerst even dit!

Een loopbaan is een fantastische reis. Of een hele moeizame, het is maar net wat jij ervan maakt. Juist wanneer je niet meer op je plek zit kan een switch in je carrière een hele mooie stap zijn. Toch is het belangrijk om je goed af te vragen wat reden is van je switch.

leer meer
Haal meer voldoening uit je werk

Ken je dat gevoel? Je komt thuis, je bent helemaal klaar met de dag. Je hebt eigenlijk geen idee of je het nog wel leuk vindt wat je doet. Je mist het gevoel dat je écht van waarde bent. Dan haal jij waarschijnlijk geen voldoening meer uit je werk. Dit kan erg lastig zijn, vooral als je niet precies weet hoe het komt. En vooral: hoe kom je weer in de goede energie?

leer meer
Hoe ontdek je wat je wilt? Welke baan bij je past?

Als je doet wat je leuk vindt gaat de tijd voorbij, doe je iets wat je niet leuk vindt kost dit energie en zie je elk uur sloom voorbij trekken. Toch gaat het niet alleen over wat je leuk vindt om te doen. Er is meer dan alleen dat en vaak zijn mensen zich hier niet bewust van.

leer meer