Blogs & Inspiratie

sayma-kuipers-spreker-teamontwikkeling
Hoe werk je met plezier samen?

Als kind doen we wat we leuk vinden, als kind kijken we met open en onbevangen blik naar anderen en als kind vinden we het interessant als iemand iets anders leuk vindt en goed kan. Hier kunnen wij van leren. In de podcast de 'de gelukkige thuiswerker' ga ik met Jasmijn in gesprek over werkplezier, succesvol samenwerken en leiderschap.

leer meer
2
De 7 skills naar goed leiderschap

Leidinggeven aan een team of afdeling is een uitdaging en het is zeker niet altijd gemakkelijk. Je hebt te maken met verschillende belangen en soms met conflicten, het voeren van lastige gesprekken en ongemak. Dit maakt het extra belangrijk om te werken aan leiderschap. Aan je leiderschapskwaliteiten.

leer meer
Best-presterende-teams
Dit is wat in de best presterende teams telkens terugkomt

Er is nooit maar één ingrediënt voor een sterk team. Dat zou natuurlijk wel makkelijk zijn. Toch komt keer op keer uit onderzoek, naar de best presterende teams, een kenmerk naar voren. Je leest hier welk kenmerk dat is en wat leidinggevenden hiermee kunnen doen. Alvast een voorproefje: het gaat ook over werkplezier.

leer meer
Ontwerp-zonder-titel
Hoe ontwikkel je goed leiderschap?

Een leider kun je op verschillende manieren zijn. Voor dit artikel ga ik mij richten op de mensen met een leidinggevende of managersfunctie. De verantwoordelijkheid te hebben voor een team, een afdeling of een bedrijf kan nogal een uitdaging zijn. Hoe zorg jij dat jij een goede leider bent? Wat moet je in elk geval doen om jouw leiderschapskills te verbeteren? In deze blog lees jij 3 elementen die belangrijk zijn om goed leiderschap te ontwikkelen.

leer meer
manager leiderschap training spreker sayma
Hoe creëer je meer werkgeluk? Voor jezelf en voor je team?

Elke dag met plezier naar het werk gaan is natuurlijk iets wat we allemaal willen. Toch is dit niet voor iedereen het geval. In veel organisaties hoor ik mensen zeggen: “ze willen alleen maar doen wat ze leuk vinden, je kunt toch niet alleen maar doen wat je leuk vindt?” Na het lezen van dit stuk ontdek jij of het echt nodig is om de hele dag te doen wat je leuk vindt om werkgeluk te ervaren. Je leest wat jij kunt doen om meer werkplezier te hebben. En hoe je jouw team en/of collega’s hierbij kunt helpen.

leer meer
een groep of een team
De 5 meest voorkomende problemen binnen teams

Werken in een team kan nogal een uitdaging zijn. In teamontwikkeling trajecten en teambuilding komt dit altijd naar boven. Welke issues komen nu het meest voor? Welke stap kun je zetten om dit te verbeteren? In deze blog vertel ik als spreker en coach teamontwikkeling, wat nodig is om nog beter te functioneren als team.

leer meer
een groep of een team
Een groep of een team?

Zet een aantal mensen bij elkaar en je hebt een team. Toch? Of toch niet? Zo werkt het niet inderdaad. Een team vraagt om meer dan dat. Een team werkt samen, kent elkaar en werkt aan een gezamenlijk doel.

leer meer
Wat maakt een team succesvol?

Wat maakt een team een succesvol team? In een succesvol team is groei mogelijk. Groei voor het bedrijf, de organisatie en de teamleden. Een succesvol team boekt resultaten, optimaliseert & vernieuwt. Niet altijd tegelijk, maar de ingrediënten zijn er. Hoe kan het dat dit in bepaalde teams niet goed is? Hoe kan het dat afgesproken … Wat maakt een team succesvol? Lees meer »

leer meer
kies niet jouw kopie in een samenwerking
Kies niet jouw kopie in een samenwerking

Van nature zijn we geneigd om ons te omringen met mensen die ‘veilig’ voelen. Dit zijn mensen die op een bepaalde manier op ons lijken. Waar we ons in kunnen herkennen. In een samenwerking is dit niet per se de meest beste optie.

leer meer
jouw unieke combinatie van kwaliteiten 1
Jouw unieke combinatie van kwaliteiten

Elk mens wordt geboren met zijn of haar unieke combinatie van kwaliteiten. Zie het als iets waar je een aanleg voor hebt, een persoonskenmerk. Voor iedereen is het iets anders wat hij of zij goed kan. En dat betekent dus ook dat iedereen talenten en kwaliteiten heeft. Wat zijn jouw kwaliteiten?

leer meer