teamontwikkeling

team-up

Voor het bouwen van een succesvol team

Samenwerken in teams gaat lang niet altijd vanzelf. Ook niet gek als je bedenkt dat je allemaal verschillend bent, met eigen behoeften en belangen. Teamontwikkeling is hiervoor een oplossing. Zo kun je de samenwerking in een team verbeteren.

Herken jij dit?

Met een groep mensen bij elkaar brengen heb je nog geen team. Een team ben je als mensen elkaar kennen, vertrouwen en samenwerken aan een doel. Als teamleden ook nog eens kunnen doen wat ze leuk vinden én waar ze goed in zijn zit je goed. Het zorgt voor meer werkplezier, werkgeluk én goede resultaten. Spreker Sayma is ervan overtuigd dat teamcoaching hierin gaat bijdragen

Hoe ontwikkel jij je team?

Hoe kan het dat samenwerkingen soms zo moeizaam verlopen? Dat er gedoe is in en team, de werkdruk hoog en het werkplezier niet fantastisch is? En wat kun jij hierin doen? Als spreker leiderschap kan ik je hiermee helpen.

Om verschillende redenen kan het zijn dat het even niet zo lekker gaat in een team. Dit kan omdat je een nieuw team hebt en je nog niet zo goed op elkaar ingespeeld bent. Omdat teams zijn samengevoegd, er veel wisselingen zijn of misschien omdat twee van de teamleden elkaar niet mogen. Ook kunnen gebeurtenissen vanuit de organisatie of het bedrijf impact hebben op het team. Dit heeft gevolgen voor de prestaties en het werkplezier.

 

gedragsverandering

Het heeft geen zin om heel lang terug te kijken. Soms kan het helpen om even met elkaar alles eruit te gooien, maar daarna is het tijd om weer te bouwen. Het heet niet voor niets teambuilding. Dit doe je door tijd vrij te maken om elkaar te leren kennen, te ontdekken wat samenwerken voor dit team is, wat ieders bijdrage is aan de groei van het team en organisatie en door vooral te doen. Het gaat om gedragsverandering en dit is altijd een proces dat langer duurt. Het is goed om dit van tevoren te weten. Toch kan je al snel resultaat bereiken door een aantal sessies in een teamontwikkeltraject. De kunst is om vervolgens in gesprek te blijven met elkaar. Dit kan ook door werkvormen als intervisie of door te masterminden. In elk geval niet door lang te vergaderen. Er zijn veel betere manieren om op elkaar af te stemmen. Tijdens de teamcoaching wordt aandacht gegeven aan de borging na het traject.

Een succesvol team

Zou het niet mooi zijn als jij met je team de mooiste prestaties neer kon zetten? Als in jouw team ieder een aandeel heeft in het succes? Dat alle communicatie soepel verloopt en verschil van inzicht gewoon open besproken wordt? En als ieder teamlid veel plezier heeft in het werk?

Ja! Die mogelijkheid bestaat echt! Wat hierin helpt is om te weten waar teamleden energie van krijgen. Als je dit weet en als teamleden dit van elkaar weten, kunnen ze elkaar aanvullen. In een succesvol team vullen teamleden elkaar aan in wat ze kunnen. Want hoe sterk is het dat de één ideeën bedenkt en de ander structuur aanbrengt? Diversiteit is de key. Daarnaast heeft het nog een ander effect. Want als teamleden de kans krijgen om elke dag iets te doen wat ze leuk vinden, stijgt het werkgeluk.

Spreker Sayma maakt gebruik van de AEM-Cube om in kaart te brengen waar teamleden energie van krijgen en wat ieders bijdrage is aan het teamresultaat. Ze is gecertificeerd AEM-Cube consultant. De AEM-cube helpt om de teamdynamiek te analyseren en om waardering en begrip voor ieders bijdrage te vergroten. Het is mogelijk om dit in de teamontwikkeling te verwerken.

Met teamontwikkeling wordt gewerkt aan sterke onderlinge relaties om als team de mooiste prestaties neer te zetten.

Uit de praktijk

"De samenwerking met Sayma begon met een offerte, waarin ze na een verkennend gesprek met teamelden, op empathische wijze de spijker op de kop sloeg. Dit is kenmerkend voor hoe de verdere samenwerking is verlopen, waarbij Sayma heel goed luistert en analyseert wat er gezegd wordt en nodig is. Ze vertaalt dit in leuke actieve werkvormen, met een goede balans met de noodzakelijke informatie / theorie. In drie bijeenkomsten heeft ze ons team praktische handvatten kunnen geven, waardoor we tussentijds konden oefenen en we als geheel beter zijn gaan functioneren. Tussentijds en na afloop was er ruimte voor contact, overleg en afstemming over de volgende stappen. We zijn enorm tevreden over de samenwerking en het resultaat ervan."

Joost Kaper

Welzijn Mensenwerk

"Onze samenwerking voor een landelijke organisatie is zowel voor onze opdrachtgever als voor ons een hoogtepunt geweest met zeer positieve feedback van de opdrachtgever. Spreker Sayma speelde een belangrijke rol als trainer en als coördinator. Ik bewonder haar professionele aanpak en expertise op het gebied van persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling met als toegevoegde waarde Sayma als mens. Haar deskundigheid en empathie en het kunnen verplaatsen en het luisteren maakt voor mij het verschil.."

Elvira Claassen

Co-owner Experto Consulting

Samen beleven

De teamtrajecten die Sayma organiseert zijn niet standaard. Niet alleen als spreker prikkelt, inspireert en motiveert Sayma, maar ook met haar (leiderschaps)trainingen. Ze doet dit door gebruik te maken van verschillende werkvormen. Soms echte teambuildingactiviteiten op een ander moment juist diepe gesprekken. Alles is afhankelijk van wat werkt voor het team. Ze zet teams in beweging en laat ieder teamlid nadenken over zijn/haar bijdrage aan het teambelang. Misschien is Sayma soms een tikkeltje confronterend en brutaal, maar altijd raak en warm. Een plezierige belevenis voor het hele team.

Samenwerken

Diversiteit, inclusiviteit… hier weet Sayma wel raad mee. Elk teamlid heeft immers een eigen bijdrage en werkt zo mee aan het resultaat en groei van het team. Door teamontwikkeling ontdek jij wat deze bijdrage is en leert het team deze te waarderen.

Naast dat spreker Sayma teams beter laat samenwerken, werkt zij zelf ook graag samen met anderen. Zo wordt regelmatig een expert ingevlogen op een bepaald onderwerp als dit nodig is. Andersom wordt Sayma ook regelmatig gevraagd door anderen om haar bijdrage te leveren in een traject. Op deze manier sluit een traject altijd aan op de behoefte in het team.

Samenwerkingen spreker & teamontwikkeling

let's team-up!

Heeft jouw team een boost nodig? Wil jij de samenwerking in het team verbeteren? Wordt het tijd voor teamleden die plezier hebben in wat ze doen, elkaar vertrouwen, elkaar weten te vinden en goede prestaties leveren? Neem dan contact op voor teamontwikkeling.

over spreker Sayma

Sayma activeert teams om onderlinge communicatie te verbeteren en elkaars expertise te leren kennen en waarderen. Ze geeft trainingen, begeleidt teams in trajecten en is als spreker te boeken.

sayma-kuipers-spreker-teamontwikkeling