Leiderschapstraining

Je team in beweging brengen met inspirerend leiderschap

Hoe krijg je jouw team in beweging?

Als leider heb je een grote verantwoordelijkheid. Zowel naar je team als naar de organisatie of het bedrijf. Je wilt inspirerend en impactvol zijn en samen resultaten behalen. Je wilt dat jouw medewerkers hun kwaliteiten in kunnen zetten en het werk met plezier doen. En natuurlijk hoop je dan dat ze langer blijven. Dat de samenwerking verbetert en prestaties goed zijn. Jouw leiderschapsstijl is hierin belangrijk. In deze tijd is het belangrijk dat je niet meer een stijl van leidinggeven hanteert, maar jezelf stretcht om te kijken naar wat nodig is.

Hoe krijg je jouw team in beweging? Hoe ga je om met de verschillende dynamieken in je team? Hoe neem je mensen mee in een verandering? Hoe stimuleer je samenwerking? En hoe zorg je dat mensen in jouw team of afdeling met plezier naar het werk gaan? Tijdens het leiderschapstraject krijg je van spreker Sayma Kuipers antwoord op deze vragen.

Herken jij dit?

JE BENT EEN LEIDER VAN EEN TEAM, AFDELING OF BEDRIJF EN WILT:

Hoe ontwikkel je leiderschap?

De wereld om ons heen verandert elke dag en is complex. Niet alleen als spreker leiderschap maar ook tijdens mijn leiderschaptrainingen hoor ik dit vaak: Wat voorheen goed werkte, doet dit nu niet meer. Dit vraagt veel van jou en van je team. Het vraagt om diversiteit aan kwaliteiten in een team, flexibiliteit van medewerkers en een leider die zich blijft ontwikkelen. Ook verandert de behoefte van medewerkers steeds meer. Dit alles vraagt om situationeel leiderschap. Je stemt je leiderschapsstijl af op de situatie, het project of de medewerker.

Net zoals je moet sporten of bewegen om je conditie op pijl te houden, is het ook nodig om als leider te ontwikkelen. Dit doe je door elke dag te werken aan jouw manier van leidinggeven. Een leiderschapstraining helpt hierbij. Wel is het belangrijk dat het hier niet bij blijft.

Leiderschap door samenwerking

Groei in jouw ontwikkeling als leider gaat versnellen door mensen om je heen te verzamelen die jou hierbij helpen. Het meest krachtige is om samen met andere leiders te werken aan leiderschapskills. Dit kan in de vorm van een mastermind of samen een leiderschapstraining te volgen en vanuit daar te blijven masterminden. In een mastermind kom je op regelmatige basis bij elkaar om elkaar te scherp te houden in de ontwikkeling als leider. Je stelt elkaar vragen, houdt elkaar accountable en denkt mee in de uitdagingen van de ander. Dit kan met de collega-managers/leidinggevenden in je eigen organisatie, maar ook buiten je organisatie.

dit kan in groepsverband

Door in groepsverband te werken aan leiderschapsontwikkeling, kun je elkaar versterken. Je kunt voorbeelden en vraagstukken delen, elkaars kennis optimaal benutten en je vergroot jouw netwerk met andere leiders.
Het voordeel hiervan is dat je bezig bent met de ontwikkeling op lange termijn. Je geeft je leiderschapskills een boost door een training en vervolgens ben je voor een langere periode bezig met je ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat je scherp blijft, reflecteert op de dagelijkse praktijk en het vervolgens gelijk kunt toepassen. Het gaat je helpen om de inspirerende leider te zijn die jouw medewerkers nodig hebben. Het doel: jouw leiderschap ontwikkelen, zodat jij meer uit je team kunt halen.

Of samen met spreker Sayma

Sayma begeleidt zowel de leiderschapstraining als de mastermindsessies. Vaak in samenwerking met anderen. Sayma werkt graag samen. Zo wordt regelmatig een expert ingevlogen op een bepaald onderwerp als dit nodig is. Andersom wordt Sayma ook regelmatig gevraagd door anderen om haar bijdrage te leveren in een traject of wordt ze geboekt als spreker leiderschap. Op deze manier sluit een traject altijd aan op de behoefte.

over spreker sayma

Sayma activeert leiders en teams om onderlinge communicatie te verbeteren en elkaars expertise te leren kennen en waarderen. Ze is te boeken als spreker, geeft trainingen en begeleidt leiders en teams in trajecten. De rode draad in haar werk is de invloed van mensen op elkaar. In eerste instantie tussen kind en ouder (Sayma is opgeleid tot sociaal pedagoog) en vanaf haar eerste baan ook binnen teams en organisaties. Door haar eigen ervaring als teammanager, leider en onderneemster weet ze waar leiders, teams en ondernemers tegenaan lopen en behoefte aan hebben.

Wil jij:

Heb jij behoefte om dit samen met andere leiders te doen in jouw organisatie? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. Samen kijken wij naar wat het beste past bij jou en/of je collega’s.

Voor wie:

Het traject is bedoeld voor teamleiders en managers van een team of afdeling. Het is specifiek gericht op leidinggeven aan medewerkers. Waarbij gedragsverandering, samenwerken en de invloed van mensen op elkaar centraal staat. Je krijgt inzicht in jouw manier van leidinggeven en jouw rol in de organisatie of het bedrijf. Daarnaast staat samen ontwikkelen centraal. Het liefst biedt Sayma dit traject aan, of er nu behoefte is om haar te boeken als spreker of trainer teamontwikkeling, binnen een organisatie of bedrijf aan meerdere leiders.

Op deze manier creëer je na dit traject een stevige basis in een organisatie als het gaat over de manier van leidinggeven. Er zal altijd oog zijn voor hoe jij ook na dit traject elke dag kunt werken aan jouw leiderschapsvaardigheden.