Spreker Leiderschap

Hoe krijg jij jouw team in beweging?

Als leidinggevende heb je een grote verantwoordelijkheid. Zowel naar je team als naar de organisatie of het bedrijf. Je wilt inspirerend en impactvol zijn en samen resultaten behalen. Je wilt dat jouw medewerkers hun kwaliteiten in kunnen zetten en het werk met plezier doen. En natuurlijk hoop je dan dat ze langer blijven. Dat de samenwerking verbetert en prestaties goed zijn. Jouw leiderschapsstijl is hierin belangrijk. In deze tijd is het belangrijk dat je niet meer een stijl van leidinggeven hanteert, maar jezelf stretcht om te kijken naar wat nodig is.

Hoe krijg je jouw team in beweging? Hoe ga je om met de verschillende dynamieken in je team? Hoe neem je mensen mee in een verandering? Hoe stimuleer je samenwerking? En hoe zorg je dat mensen in jouw team of afdeling met plezier naar het werk gaan? Als spreker leiderschap geeft Sayma je antwoord op deze vragen.

Heb jij behoefte aan:

Wat vraagt het van jou om leiding te geven in deze tijd? Wat kun jij doen om de samenwerking in jouw team of afdeling te verbeteren? De invloed van een leidinggevende op een team is groot. Of je het nu wilt of niet, jij hebt invloed op de zogenoemde ‘achterdeur’ om medewerkers met plezier in je organisatie te laten werken. Dit is niet altijd makkelijk om voor elkaar te krijgen. Of toch wel?

Als spreker leiderschap geeft Sayma handvatten om te zorgen voor meer werkplezier, een betere samenwerking en meer productiviteit.

Hoe ontwikkel je leiderschap?

De wereld om ons heen verandert elke dag en is complex. Als spreker leiderschap hoor ik dit vaak: Wat voorheen goed werkte, doet dit nu niet meer. Dit vraagt veel van jou en van je team. Het vraagt om diversiteit aan kwaliteiten in een team, flexibiliteit van medewerkers en een leider die zich blijft ontwikkelen. Ook verandert de behoefte van medewerkers steeds meer. Dit alles vraagt om situationeel leiderschap. Je stemt je leiderschapsstijl af op de situatie, het project of de medewerker.

Leren van een kleuterklas

Het ontwikkelen van goed leiderschap doet spreker Sayma op een verrassende manier met haar keynote: ‘Het is hier net een kleuterklas’. Lijkt een organisatie en een team echt op een kleuterklas? En wat kun je eigenlijk leren van een 4-jarige?

Een ding is al wel vast te verklappen, we kunnen meer leren van kleuters dan we denken. Sayma neemt je mee in deze lessen en combineert dit met wat de wetenschap ons vertelt over leiderschap en teamontwikkeling, Laat je inspireren met herkenbare verhalen en anekdotes, leer van de wetenschap en vooral van een kleuterklas.

Keynote/ lezing door Sayma

Sayma Kuipers laat je nadenken, zet je in beweging en zorgt dat jij nooit naar huis gaat zonder dat jij weet welke kleine stap jij morgen kunt zetten. Met herkenbare verhalen inspireert spreker Sayma anderen om met kleine veranderingen grote resultaten te behalen. Dit doet zij op een bevlogen en enthousiaste wijze, overdekt met een vleugje humor om deze serieuze materie allemaal ietwat beter verteerbaar te maken.

met kleine veranderingen, grote resultaten behalen

Sayma verzamelt echte verhalen over leiders en teams. Hierbij put ze zowel uit eigen ervaring als uit ervaring van anderen. Deze verhalen combineert ze pakkend met wat de wetenschap vertelt over leiderschap en teamontwikkeling. Je zult versteld staan hoe jij met kleine veranderingen, grote resultaten kunt behalen.

Je kunt Sayma inhuren als spreker.

Wat anderen zeggen
over spreker Sayma

" Spreker Sayma heeft De Experto Consulting dag door de energieke manier van spreken tot een groot succes gemaakt. Sayma heeft deze dag, als spreker geopend en daardoor was de setting voor de rest van de dag heel positief. Zij wist door haar dynamiek en deskundigheid mensen te raken. Haar anekdotes tonen oprechte interesse in de mens en zet je ook aan het denken. Een heel fijn energiek mens om mee samen te werken en dus zeker ook een aanbeveling als spreker."

Elvira Claassen

Mede-eigenaar Experto Consulting

“Spreker Sayma Kuipers deed de aftrap van onze studiedag. Door deze aftrap ontstond een sfeer waarin we met energie, open en creatief met elkaar aan de slag zijn gegaan. Onze werkprocessen ‘spelenderwijs’ zijn gaan verbeteren. Met de uitdagende titel 'Het is hier net een kleuterklas' vertelde Sayma over hoe we door samen te spelen, te experimenteren, met vallen en opstaan en met veel plezier tot creatieve oplossingen komen. Met leuke metaforen en filmpjes. Allemaal elementen die we ook graag terugzien in ons eigen werk, eigenschappen die kunnen helpen bij teambuilding en werkplezier.”

Haije Wind

Manager Openbaar Onderwijs Groningen

Samenwerkingen spreker & teamontwikkeling

over spreker sayma

Spreker Sayma Kuipers activeert leiders en teams om onderlinge communicatie te verbeteren en elkaars expertise te leren kennen en waarderen. Ze geeft trainingen en begeleidt teams in trajecten. De rode draad in haar werk is de invloed van mensen op elkaar. In eerste instantie tussen kind en ouder (Sayma is opgeleid tot sociaal pedagoog) en vanaf haar eerste baan ook binnen teams en organisaties. Door haar ervaring als teammanager, leider en onderneemster weet ze waar leiders, teams en ondernemers tegenaan lopen en behoefte aan hebben.