Spreker Leiderschap

Het is hier net een
kleuterklas!

“Het is hier net een kleuterklas” of “het zijn net een stelletje kleuters”. Heb jij een van deze zinnen ook weleens gehoord in je bedrijf of organisatie? Of misschien zelf stiekem weleens uitgesproken? Deze zinnen intrigeren spreker, trainer en teambouwer Sayma Kuipers. Want is het in een organisatie soms echt een kleuterklas?

Vanuit een andere hoek kijken naar samenwerken, leiderschap en werkplezier

Elke dag hebben we op ons werk te maken met collega’s en teamleden. Vaak zijn dit verschillende collega’s. Met eigen belangen, ideeën en achtergronden. Samen maak je een organisatie succesvol. En toch is het soms ingewikkeld. Omdat de samenwerking niet goed gaat bijvoorbeeld, omdat mensen niet gelukkig zijn in het werk, snel vertrekken of een leidinggevende niet goed weet hoe een team gemotiveerd blijft.

Spreker Sayma laat je vanuit een hele andere hoek kijken naar samenwerken, leiderschap en werkplezier. Ze neemt je mee in wat er binnen organisaties en hun teams daadwerkelijk belangrijk is. Ze geeft je handvatten en houdt ervan om de boel op te schudden. Zo gebruikt ze hiervoor een verrassende metafoor, dat eigenlijk veel gebruikt wordt in organisaties: de kleuterklas.

Wat als we juist door af en toe weer even dat kind te zijn juist beter gaan samenwerken? We creatiever en productiever zijn en we ook nog meer plezier hebben in ons werk? Dit ontdek je in haar lezing.

Als inspirerende spreker over leiderschap en teamontwikkeling neemt Sayma je op een verrassende manier mee in wat jij morgen al kunt doen om je team beter te laten functioneren en beter samen te werken. En niet alleen dat, ook om met meer plezier aan het werk te gaan.

Heb jij behoefte aan:

En wil jij weten wat je kunt doen om binnen de organisatie of je team samenwerking te stimuleren, werkplezier te verhogen, medewerkers aan je te binden en de productiviteit verhogen? Laat het weten, Sayma komt graag spreken.

Spreken over
leiderschap

Wat vraagt het van jou om leiding te geven in deze tijd? En wat kun jij doen om de samenwerking in je team of afdeling te verbeteren? De invloed van een leider op een team is groot. Of je het nu wilt of niet, jij hebt invloed op de zogenoemde ‘achterdeur’ om medewerkers met plezier in je organisatie te laten werken. Niet altijd makkelijk om voor elkaar te krijgen, of toch wel? Als spreker over leiderschap geeft Sayma handvatten. Om te zorgen voor meer werkplezier, een betere samenwerking in je team en tussen afdelingen én meer productiviteit.

leren van een kleuterklas

Dit doet spreker Sayma op een verrassende manier met haar leiderschapstraining en keynote: ‘Het is hier net een kleuterklas’. Lijkt een organisatie en een team echt op een kleuterklas? En wat kun je eigenlijk leren van een 4-jarige?

Een ding is al wel vast te verklappen, we kunnen meer leren van kleuters dan we denken. Sayma neemt je mee in deze lessen en combineert dit met wat de wetenschap ons vertelt over leiderschap en teamontwikkeling, Laat je inspireren met herkenbare verhalen en anekdotes, leer van de wetenschap en vooral van een kleuterklas.

Spreken over teamontwikkeling

We hebben allemaal invloed op hoe de samenwerking in ons team of de afdeling verloopt. En soms loopt het even niet zo goed. Wat is nodig om samen plezier te hebben in het werk? Wat is nodig om als team goed samen te werken en gebruik te maken van elkaars kracht? Wat is nodig om productief te zijn op het werk? En wat is jouw rol hierin?

Haar keynote/lezing: ‘Het is hier net een kleuterklas’ is ook bijzonder geschikt voor professionals en teams. Op een verrassende en humoristische manier word je meegenomen in de inspirerende lessen die je van een kleuterklas kunt leren. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en weet wat jij morgen anders kunt doen.

Keynote/ lezing door Sayma

Sayma Kuipers laat je nadenken, zet je in beweging en zorgt dat jij nooit naar huis gaat zonder dat jij weet welke kleine stap jij morgen kunt zetten. Met herkenbare verhalen inspireert spreker Sayma anderen om met kleine veranderingen grote resultaten te behalen. Dit doet zij op een bevlogen en enthousiaste wijze, overdekt met een vleugje humor om deze serieuze materie allemaal ietwat beter verteerbaar te maken.

met kleine veranderingen, grote resultaten behalen

Sayma verzamelt echte verhalen over leiders en teams. Hierbij put ze zowel uit eigen ervaring als uit ervaring van anderen. Deze verhalen combineert ze pakkend met wat de wetenschap vertelt over leiderschap en teamontwikkeling. Je zult versteld staan hoe jij met kleine veranderingen, grote resultaten kunt behalen.

Je kunt Sayma inhuren als spreker.

Wat anderen zeggen
over spreker Sayma

" Spreker Sayma heeft De Experto Consulting dag door de energieke manier van spreken tot een groot succes gemaakt. Sayma heeft deze dag, als spreker geopend en daardoor was de setting voor de rest van de dag heel positief. Zij wist door haar dynamiek en deskundigheid mensen te raken. Haar anekdotes tonen oprechte interesse in de mens en zet je ook aan het denken. Een heel fijn energiek mens om mee samen te werken en dus zeker ook een aanbeveling als spreker."

Elvira Claassen

Mede-eigenaar Experto Consulting

“Spreker Sayma Kuipers deed de aftrap van onze studiedag. Door deze aftrap ontstond een sfeer waarin we met energie, open en creatief met elkaar aan de slag zijn gegaan. Onze werkprocessen ‘spelenderwijs’ zijn gaan verbeteren. Met de uitdagende titel 'Het is hier net een kleuterklas' vertelde Sayma over hoe we door samen te spelen, te experimenteren, met vallen en opstaan en met veel plezier tot creatieve oplossingen komen. Met leuke metaforen en filmpjes. Allemaal elementen die we ook graag terugzien in ons eigen werk, eigenschappen die kunnen helpen bij teambuilding en werkplezier.”

Haije Wind

Manager Openbaar Onderwijs Groningen

over spreker sayma

Spreker Sayma Kuipers activeert leiders en teams om onderlinge communicatie te verbeteren en elkaars expertise te leren kennen en waarderen. Ze geeft trainingen en begeleidt teams in trajecten. De rode draad in haar werk is de invloed van mensen op elkaar. In eerste instantie tussen kind en ouder (Sayma is opgeleid tot sociaal pedagoog) en vanaf haar eerste baan ook binnen teams en organisaties. Door haar ervaring als teammanager, leider en onderneemster weet ze waar leiders, teams en ondernemers tegenaan lopen en behoefte aan hebben.