Spreker teamontwikkeling

We zijn gemaakt om samen te werken

de voorwaarden voor een succesvolle samenwerking

We gaan de boel eens goed opschudden

Samenwerken zit in ons systeem als mens. Sayma zegt weleens dat we gemaakt zijn om samen te werken. Het werken in een team is daarmee de beste uitvinding van de mens ooit. Op deze manier lukt het om in onze organisaties en bedrijven de beste resultaten neer te zetten. Dit kan alleen als iedereen een bijdrage wil leveren aan het doel, zich vrij voelt om een andere mening te hebben en elke dag de eigen sterke punten in kan zetten. Er zijn dus nogal wat voorwaarden om tot een succesvolle samenwerking te komen. Hoe zorg je hiervoor?

Als spreker teamontwikkeling laat Sayma Kuipers je vanuit een hele andere hoek kijken naar samenwerken en teamontwikkeling. Ze neemt je mee in wat er binnen organisaties en hun teams daadwerkelijk belangrijk is. Ze geeft je handvatten en houdt ervan om de boel op te schudden. Zo gebruikt ze hiervoor een verrassende metafoor, dat eigenlijk veel gebruikt wordt in organisaties: de kleuterklas.

Teamontwikkeling is:
omgaan met verschillen

Steeds vaker zijn mensen onderdeel van meerdere of tijdelijke teams. Door wisselende projecten, diensten of team overstijgende uitdagingen. Hierdoor heb je te maken met veel verschillende mensen. En dat kan weleens misgaan. Omdat je moet samenwerken met iemand die totaal anders denkt en doet bijvoorbeeld. Zo kunnen er conflicten ontstaan. Tegelijkertijd is het een kracht om van elkaar te verschillen. Het gaat erom of we met deze verschillen om kunnen gaan. Zowel als mens, als team en als organisatie. Sayma Kuipers neemt je mee in wat hierin het verschil maakt.

Heb jij behoefte aan:

spreker teamontwikkeling

Zoek elkaar op

Alle uitdagingen waar je voor staat in je organisatie kun je aan als je het samen doet. Je kunt ze aan als er wordt samengewerkt. Eigenlijk geldt dit ook voor de uitdagingen in onze samenleving. Daarvoor is het nodig dat je nieuwsgierig bent naar collega’s en openstaat voor andere denkbeelden en ideeën. Daarnaast is er nog een andere en geheel simpele actie die mensen moeten doen: zoek elkaar op. Als spreker teamontwikkeling ziet Sayma dat de oplossing voor veel problemen in teams en samenwerkingen zit in eenvoudige acties. Zo maakt ze samenwerken weer luchtig, leuk en vol betekenis. Want uiteindelijk kom je samen om iets te bereiken en wil je allemaal op je eigen manier van betekenis zijn.

Het hebben van positieve relaties op het werk draagt enorm bij aan het ervaren van werkgeluk. Daarnaast zijn mensen productiever en worden prestaties beter. Spreker Sayma Kuipers gelooft dat een succesvolle samenwerking niet per se teambuildingsessies of lange trajecten nodig heeft. Met een aantal praktische tools kun je terwijl iedereen werkt werken aan een (nog) betere samenwerking. Sayma neemt je hier op een verrassende wijze in mee.

Leren van een kleuterklas

spreker teamontwikkeling

Als spreker teambuilding heeft ze hiervoor een inspirerende keynote ontwikkeld: ‘Het is hier net een kleuterklas’. Lijkt een organisatie en een team echt op een kleuterklas? En wat kun je eigenlijk leren van een 4-jarige?

Een ding is al wel vast te verklappen, we kunnen meer leren van kleuters dan we denken. In haar lessen combineert ze dit met wat de wetenschap ons vertelt over leiderschap en teamontwikkeling, Laat je inspireren met herkenbare verhalen en anekdotes, leer van de wetenschap en vooral van een kleuterklas.

Als inspirerende spreker over leiderschap en teamontwikkeling neemt Sayma je op een verrassende manier mee in wat jij morgen al kunt doen om je team beter te laten functioneren en beter samen te werken. En niet alleen dat, ook om met meer plezier aan het werk te gaan.

Samenwerkingen spreker & teamontwikkeling

let's team-up!

Heeft jouw team een boost nodig? Wil jij de samenwerking in het team verbeteren? Wordt het tijd voor teamleden die plezier hebben in wat ze doen, elkaar vertrouwen, elkaar weten te vinden en goede prestaties leveren? Neem dan contact op voor teamontwikkeling.

over spreker Sayma

Sayma activeert teams om onderlinge communicatie te verbeteren en elkaars expertise te leren kennen en waarderen. Ze geeft trainingen, begeleidt teams in trajecten en is als spreker te boeken.

sayma-kuipers-spreker-teamontwikkeling