spreker werkgeluk

leren van een kleuterklas

Met een paar simpele aanpassingen meer plezier in je werk

Wat maakt het verschil in het ervaren van werkgeluk? Welke factoren dragen bij en hoe help je jezelf en je medewerkers hierbij? Sayma Kuipers neemt jou op een verrassende wijze mee in werkgeluk. Ze doet dit met humor, interactie en door je weer terug te brengen naar daar waar het ooit begon: jij als enthousiaste kleuter. Want wat als de eigenschappen die je als kleuter had bijdragen aan het ervaren van werkgeluk? Aan een betere samenwerking én ook nog meer resultaat. Wie wil dat nou niet?

Wat kun jij doen?

Werkgeluk wordt weleens gezien als iets wat voor ‘die paar gelukkigen’ is. Iets dat dus zeker niet voor iedereen is weggelegd. Hierdoor komt Sayma regelmatig mensen tegen die niet gelukkig zijn in het werk. Dit is zowel voor de persoon zelf als voor de werkgever niet ideaal. Tijd voor verandering! Wat als je met een paar simpele aanpassingen meer plezier in je werk hebt? Er meer voldoening is? En je ook nog het gevoel hebt dat je het zelf doet? Als spreker werkgeluk laat Sayma je dit ervaren.

In een tijd waar de werkdruk hoog is, er onrust is in de wereld en mensen steeds meer zoeken naar welk werk past, heb je energiegevers nodig in je werk. Sayma Kuipers neemt je mee in deze energiegevers. Uit onderzoek komt al jaren naar voren dat er een aantal sleutels zijn tot werkgeluk. Met 1 die er ver bovenuit springt. Het is niet: succes, geld, hoog op de carrièreladder klimmen, maar: het hebben van positieve relaties met anderen!

Leidinggevenden hebben ook een rol in werkgeluk

Als organisatie is het belangrijk dat leidinggevenden de goede dingen doen. Want of je het nu leuk vindt of niet: leidinggevenden hebben een belangrijke rol in hoe mensen zich voelen op het werk. Voer je gesprekken met teamleden over werkgeluk? Over hoe ze samenwerken met anderen en wat de grootste uitdagingen zijn waar ze die week voor staan?

Wist je dat er tools zijn die de betrokkenheid bij medewerkers met 60-80% te verhogen? Als spreker werkgeluk neemt Sayma je mee in wat jij kunt doen.

samenwerken in een team
spreker leiderschap 1 scaled

Heb jij behoefte aan:

En wil jij weten wat je kunt doen om binnen de organisatie of je team samenwerking te stimuleren, het werkplezier te verhogen, je medewerkers aan je te binden en de productiviteit te verhogen? Laat het weten, Sayma komt graag spreken.

Waar kies jij voor?

De afgelopen jaren is er in organisaties steeds meer aandacht voor thema’s als werkgeluk en werkplezier. Voor een deel komt dit door de krapte op de arbeidsmarkt. Ook zijn mensen steeds kritischer in het kiezen van een werkgever. Zeker generatie Z stelt hogere eisen. Volgens Sayma is dit een goede ontwikkeling.

Als je kunt kiezen voor een werkgever waar je zelf kunt bepalen hoe jij je werk doet, waar je fouten mag maken, je plezier hebt in wat je doet met leuke collega’s of een werkgever waar je wordt afgestraft bij fouten, er consequenties zijn als je een andere mening hebt en collega’s elkaar sterk beconcurreren, dan is de keuze niet moeilijk toch?

Op naar meer werkgeluk!

Leren van een kleuterklas

Dit doet spreker Sayma op een verrassende manier met haar keynote: ‘Het is hier net een kleuterklas’. Lijkt een organisatie en een team echt op een kleuterklas? En wat kun je eigenlijk leren van een 4-jarige?
Een ding is al wel vast te verklappen, we kunnen meer leren van kleuters dan we denken.

Als spreker werkgeluk neemt Sayma je mee in deze lessen en combineert dit met wat de wetenschap ons vertelt over leiderschap en teamontwikkeling, Laat je inspireren met herkenbare verhalen en anekdotes, leer van de wetenschap en vooral van een kleuterklas.

spreker sayma kuipers scaled

“Spreker Sayma heeft een uitgebreide en duidelijke Masterclass gegeven voor mijn klanten. Ze is een professional met kennis. Door gebruik te maken van voorbeelden in haar verhaal zorgt Sayma ervoor dat het blijft hangen. Zeker een aanrader!”​

FEMKE KOOISTRA

LEIDERSCHAP EN GROEPSDYNAMICA EXPERT

Samenwerkingen spreker & teamontwikkeling

let's team-up!

Heeft jouw team een boost nodig? Wil jij de samenwerking in het team verbeteren? Wordt het tijd voor teamleden die plezier hebben in wat ze doen, elkaar vertrouwen, elkaar weten te vinden en goede prestaties leveren? Neem dan contact op voor teamontwikkeling.

over spreker Sayma

Sayma activeert teams om onderlinge communicatie te verbeteren en elkaars expertise te leren kennen en waarderen. Ze geeft trainingen, begeleidt teams in trajecten en is als spreker te boeken.

sayma-kuipers-spreker-teamontwikkeling